Burnout & Design your life


burn out

 

Onderstaande cijfers komen uit een onderzoek van GFK Intomart dat is uitgevoerd onder 635 HR Managers en Directeuren en cijfers van het NvCB.

 

1. Wist u dat 41% van de HR managers niet weet wat de kosten van verzuim zijn binnen het bedrijf? (Bron GFK Intomart)

2. Wist u dat 50% van de bedrijven geen geld steekt in het gezond houden van werknemers! (GFK)

3. En dat 75% van de bedrijven te maken heeft met de kosten van veel verzuimers! (GFK)

4.  Aantal werknemers met burnoutklachten: 14% van alle werknemers (!)

5.  Burnout: stijging 2010 -> 2011: + 11%

6.  Stijgingen bij: mannen 26-35 jaar, vrouwen 46-55 jaar en m/v 56+ jaar

Man/vrouw: 44% vs. 56%

7.  Gemiddelde verzuimduur bij burnout in 2011: 189 dagen

 

Daarnaast blijkt dat Nederlanders steeds langer doorwerken, men in Nederland een steeds meer ongezonde leefstijl ontwikkelt en dat het aantal chronisch zieken de komende jaren zal stijgen. De nieuwe risico’s voor werkgebonden psychische aandoeningen zijn hogere werkdruk of hoge taakeisen, slechte balans tussen werk/privé en het effect van de ontslaggolven. Hoe is het bij uw organisatie gesteld met het ziekteverzuim en begeleiding van medewerkers met psychische klachten, burn-out of stress?

 

Organisaties schakelen Clifford training coaching in omdat:


1.  men een vraag heeft, of een oplossing zoekt ter preventie van psychische klachten, burn-out en stress

2.  men wil Nu een concrete maatwerk oplossing voor haar medewerkers tegen burn-out, psychische klachten en stress.

 

Clifford training coaching heeft een specifiek traject ontwikkeld;  “Design your life”, een maatwerk oplossing op groeps/ of persoons-niveau om enerzijds psychische klachten, burn-out en stress te voorkomen maar anderzijds ook tegen te gaan.


Wat heeft “Design your life” onze klanten opgeleverd:

 

1.   Een lager ziekteverzuim percentage met als direct gevolg een forse kostenreductie op verzuimgebied binnen uw organisatie.

2.   Het verkleinen van het percentage “veel verzuimers”.

3.   Vergroting van de motivatie van uw personeel.

4.   Het versterken van de binding met uw personeel.

5.   Een gezonde balans in werk/privé bij uw medewerkers.

 

Met een team van professionals begeleiden wij op ons kantoor te Arnhem cliënten in een persoonlijke en veilige omgeving waarbinnen men zich volledig kan openstellen voor de belangrijke veranderingen/transformaties in hun leven. Onze professionals bieden daarnaast een structuur, zijn doortastend en hebben een sterke focus op het resultaat van het traject.

 

“ There’s nothing constant in life but change”…(chinees gezegde)

 

Met onze jarenlange ervaring en het concept” Design your life” helpen wij uw organisatie om de bedrijfsdoelstellingen te behalen door uw personeel weer in een nieuwe “balans” te brengen. Met ons concept hebben wij vele organisaties met succes begeleid in persoonlijke veranderingstrajecten. Een nieuwe balans op de gebieden, Emotioneel, Intellectueel, Spiritueel, Fysiek en Sociaal. Wie ben je nu en wie zou je graag willen zijn? “Design your life” helpt uw medewerkers naar een nieuwe fundamentele verandering op het gebied van identiteit, overtuigingen en gedrag. Hiermee wordt nieuw gedrag zowel op de korte als lange termijn verankerd. Dat betekent concreet dat wij uw medewerkers begeleiden om weer volledig in hun “persoonlijke kracht” te komen.

 

Wij maken gebruik van een unieke combinatie van bewezen technieken zoals RET, Drama, Systemisch werken, Sociaal panorama en NLP om de beschreven resultaten te bereiken. Daarnaast treft u op onze website www.cliffordtraining.nl onder “coaching” en onder “testimonials”, 14 testimonials van cliënten die wij met succes hebben begeleid. Referenties van ondernemers, managers, interim-managers en medewerkers van bedrijven uit bijv. de Food (Danone, Numico), Overheid (Gemeente Nijmegen, Arnhem, UWV), WSW (Denkbreed), Zorg (Ziekenhuis Gelderse Vallei), Onderwijs (Stichting de Meerwaarde) en Finance (BDO), die allen een succesvolle keuze hebben gemaakt voor persoonlijke verandering

 

Wat is de oplossing!

1. Ter voorkoming van en tegen psychische klachten, burn-out en stress.

2. HET antwoord op “hoe creëer je je ideale “ik”.

Kortom: Wie wil je zijn, hoe wil je zijn en wie wil je niet meer zijn?

 

Wat houdt het concept in?

Wat is de discrepantie tussen wie je nu bent en wie je wilt zijn. Wat houd je tegen om bijv. de ideale monteur, receptioniste, manager, directeur of leraar te zijn?  Wat zijn de blokkades, beperkingen en gedachten waardoor dit niet lukt. Design your life zorgt voor een fundamentele verandering op het gebied van identiteit, overtuigingen en gedrag op basis van de theorie over logische niveau’s van Gregory Bateson. Hierdoor wordt nieuw gedrag zowel op de korte als lange termijn definitief verankerd.

Design your life is gebaseerd op 5 belangrijke levensgebieden om zo een nieuwe basis van balans te creëeren, te weten;  Fysiek, Sociaal, Emotioneel, Spiritueel en Intellectueel.

 

design  your life

Welke technieken!


Desgin your life is een concept dat ontwikkeld is door een unieke combinatie van resultaatgerichte transformationele technieken uit de NLP, Sociaal Panorama van dr. L. Derks, Solution focussed coaching en onderzoeken van R. Kunkel en Suzi Smith naar burn out, stress en psychische klachten.

Voor mensen met een psychische, lichamelijke en/of verstandelijke beperking, die ondersteuning nodig hebben om te komen tot een daadwerkelijke uitvoering van arbeid.

 

 

 

Wij bieden met name ondersteuning in de persoonlijke ontwikkeling dmv maatwerk afgestemd op de specifieke behoefte van de persoon. Maar ook voor mensen in arbeid met last van psychische klachten, burn out en stress.

Onze kracht!

•     Wij beoordelen niet maar focussen ons juist op datgene wat mogelijk is. 
•     Wij zitten niet tegenover maar naast de mens
•     Design your life rekent definitief af met blokkades, spanning, belemmerende gedachten en angsten.

 

Referentie

100% afgekeurd, nu fulltime baan in 4 maanden tijd!

Ik zat in de WAJONG en was 100% afgekeurd wegens ernstige astma en allergiëen. Ik had 4 maanden gerevalideerd en probeerde mijn leven weer op te pakken na een zieke en overspannen fase in mijn leven. In feite moest ik mijn hele leven herdefiniëren, en kwam hier niet in m'n eentje uit. De sessies heb ik als ontzettend positief ervaren. De aanpak is heel helder en recht door zee: Wat is er aan de hand en wat wil je bereiken?

Op een no-nonsense manier wordt in een afzienbare tijd op zoek gegaan naar de kern van je probleem. Daarna, door het herbeleven van emotie, geeft je het een plek. Emotioneel vond ik het een heftige rit. Waarbij Dave er altijd voor zorgt, dat je met een veilig en positief gevoel de sessie afsluit.

Na de 4 sessies met Dave, voelde ik mij een 'lichter' mens, met als belangrijkste conclusie dat alle karaktereigenschappen in mij er zijn voor een reden, en dat die er zijn ter dienste van mij en niet andersom. Ik heb de keuze welk stukje van mij ik naar bovenhaal in welke situatie dan ook.

Deze conclusie heeft mij rust gebracht. En het gevoel dat ik 'in control' ben over mijn eigen leven. Het fijne daarvan is, dat dingen voor het eerst in mijn leven voor mij gingen werken in plaats van andersom! Dat is een groot geschenk!

Ik heb in totaal 2 jaar thuisgezeten en was geheel arbeidsongeschikt verklaard. Na het volgen van de sessies, ben ik vanuit een volledige arbeidsongeschiktheidssituatie, naar een fulltime baan gegaan in een functie van marketingmanager in een tijdsbestek van
4 maanden.

H. Diek

Discover, Develop Grow your ideal you with Design your life!


Informatie over prijzen van coachingstrajecten en uurtarieven kunt u aanvragen door een bericht te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met 026-4439550.